JUVEDERM® INFORMAȚII DE SIGURANȚĂ

JUVEDERM® este fillerul facial numărul 1 recomandat de medic și a fost supus unor ample teste clinice. Medicul dumneavoastră vă va întreba despre istoricul dumneavoastră medical pentru a stabili dacă produsele JUVEDERM® sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Spuneți-i medicului dumneavoastră dacă aveți:

  • Alergii severe cu istoric de anafilaxie, alergii severe multiple, alergii la acid hialuronic sau la alte produse filler sau alergii la lidocaină sau la alte anestezice locale.
  • Istoric de boli autoimune, dureri de gât recurente, febră reumatică, epilepsie sau porfirie.

Pentru a evita rezultatele nesatisfăcătoare ale tratamentului și complicațiile, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de tratament dacă:

  • În prezent luați medicamente care prelungesc sângerarea, cum ar fi acidul acetilsalicilic (aspirină), antiinflamatoare nesteroidiene sau anticoagulante – deoarece, ca la oricare injecție, puteți prezenta sângerare prelungită. Trebuie să vă informați medicul despre orice medicament pe care îl luați în prezent.
  • Ați avut recent alte tratamente de suprafață a pielii (cum ar fi tratamentul cu laser, peeling sau dermabraziune) sau ați folosit anterior fillere.
  • Aveți infecții sau inflamații ale pielii, cum ar fi acnee sau răni.
  • Rămâneți frecvent cu cicatrici.
  • Sunteți gravidă sau alăptați sau aveți vârsta sub 18 ani (sub 21 de ani dacă vă tratați buzele), deoarece siguranța produselor JUVEDERM® nu a fost stabilită pentru această vârstă.

Efectele secundare potențiale asociate cu produsele JUVEDERM® includ reacții trecătoare la locul de injectare, cum ar fi roșeața, umflarea, mâncărimea, durerea, fermitatea, vânătăile și decolorarea. Aceste reacții pot să apară imediat sau pot fi întârziate și pot dura până la o săptămână. Injecțiile la nivelul buzelor pot provoca mai multe umflături și vânătăi datorită fiziologiei unice a acestei zone. Ca în cazul oricărei injecții, există riscul de infecție. Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare. Dacă reacțiile inflamatorii persistă mai mult de o săptămână sau dacă apar alte reacții adverse, solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.